Montering av biljardbord

Montering av treplatebord

Et treplatebord er relativt enkelt å montere, og ved levering medfølger en detaljert monteringsveiledning. Skulle du ha noen spørsmål angående montering, er du varmt velkommen til å kontakte kundeservice , så hjelper vi deg over telefonen.

Montering av skiferbord

De fleste biljardbord leveres i deler på grunn av vekten, men også fordi at det lettere kan bæres gjennom inngangsdøren. Selve monteringen av et biljardbord inneholder ingen kompliserte momenter, slik at hvem som helst kan montere et biljardbord ved hjelp av vår hurtigguide (se under), og få et resultat som helt klart duger. Det gjelder å ha tålmodighet og være sterk siden montering av et biljardbord er tungt og tar tid (ca. 6-8 timer)!

Installasjonstegninger

Her har vi samlet alle installasjonstegninger i PDF for biljardbord som du kan last ned. Her finner du installasjonstegninger for biljardbord med skifer. Se alle installasjonstegninger her .

Trenger du profesjonell hjelp til montering?

For å få et riktig bra montert biljardbord, anbefaler vi at du får hjelp av profesjonelle montører. Vi kan ordne montører med 40 års erfaring med å montere bord med skiferplate. Ønskes montering utenfor Oslo? Kontakt oss for et tilbud!
Pris Oslo (10 mils omkrets): 5 995 NOK (1-6 uker)

Videoklipp: Montering av biljardbord

Hurtigguide biljardmontering.

Videoklipp: Montering av vanter

Hurtigguide på hvordan du monterer vanter. OBS! Tenk på at dette bare er én måte å kle biljardvanter på, det finnes selvfølgelig andre måter også.

Hurtigguide montering skiferbord

Verktøy for montering:

  • Vater for utjevning av skiferplaten
  • Bivoks, eller sparkel for å sette sammen skiferplatene.
  • Stiftepistol for fastspenning av duken
  • Saks for klipping av duken
  • Skiftenøkkel for å feste skruene
  • Skrutrekker for å feste skiferplatene og ballkurvene

Steg 1.

Først monteres stammen på de fire beina. En skrue i hvert bein festes til stammen. Tyngden fra skiferplaten kommer senere til å gi stabilitet til hele bordet. Kontroller at bordet står rett. Hvis gulvet er ujevnt, er det viktig at du allerede nå gjør innstillinger slik at stammen er rett før skiferplatene legges på.
Steg 1.

Steg 2.

Skiferplaten er 25 mm tykk og under den har en sponplate blitt limt på. Denne brukes for å feste duken på litt senere. De tre platene legges i tur og orden oppå stammen, slik at de røde linjene passer sammen. Pass på at de stikker jevnt ut på alle sidene, og at ingen små sprekker har oppstått under frakten. Sparkel eller bivoksbrukes mellom platene for å gi en bra spilleflate. Det er viktig i dette trinnet å få spilleflaten jevn. I de fleste tilfeller er ikke gulvet helt jevnt, men heller i en eller annen retning. Hvis bordet har justerbare bein, er det bare å stille inn disse ved å vri på dem. De litt vakrere bordene kommer dog vanligvis uten, og den enkleste måten å løse dette på er å legge noe under beina, slik som spillekort eller noe annet. Bruk et vater for å sjekke overflaten, og vær tålmodig! Hvis det ikke er nok å legge noe under beina, må man bruke de medfølgende trekilene. Disse stikker man inn under skiferplatene for å jevne ut hver plate for seg. Fordelen med en tredelt skiferplate viser seg tydelig her, ettersom det finnes muligheter til å jevne ut på en helt annen måte. Hver skiferplate bør kontrolleres for seg, og eventuelle skjøter mellom platene jevner man ut med trekilene. Når du føler deg fornøyd skrur du fast platen med de medfølgende skruene, og går videre til duken.

Steg 3.

Duken spennes over skiferplaten og festes under med stiftepistol. Du bør feste med ca. 4 cm mellomrom. Vent med å feste duken til du er helt sikker på at den kommer til å rekke over hele platen, og begynn med kortsidene. Du skal spenne duken så hardt det går. Når hele duken er fastspent skal den klippes til for å kunne brettes inn og festes under hullene. Se bilde.
Steg 3.

Steg 4.

Vantene er allerede ferdigkledde med duk og alt, se bilde. De skal bare skrus fast i bordet. To kortsider og fire langsider skal skrus på. OBS! Begynn dog med å feste kurvene!

Steg 5.

Kurvene skrus fast mellom vantene, se bilde. Det er viktig at dette gjøres før vantene monteres, ellers går det ikke an å feste dem, og da må vantene tas av igjen. Monter derfor hele oppsettet først. Tenk på at vantene ikke ser helt like ut. Langsidene har en annen vinkel ettersom de skal festes til hullene i midten. Sørg for at disse ikke havner på kortsidene, og vice versa. Duken ligger nå spent over hullene der vantene skal bli skrudd fast. Derfor må du lage hull i duken med en saks. Dette kommer ikke til å være synlig senere når vantene ligger over. Løft deretter opp oppsettet på bordet og skru fast. Kurvene festes til slutt i treplaten under med de små skruene som fulgte med.
Steg 5.

Steg 6.

Nå er monteringen av biljardbordet gjort – på tide å begynne å bruke det!